Sağlıklı Lezzetler: Probiyotik Cup Tarifi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Özge AYKIR
  • 1 kutu sade activia
  • 1 orta boy muz
  • 2 adet wasa fibre
  • 1 tatlı kaşığı bal
Bir kabın içine wasalar ufalanır. Muz, activa ve bal blenderdan geçirilip wasaların üzerine eklenir. Buzdolabında 1 saat bekletilerek dondurulur. Afiyette ve hafif, kalın. 


Sağlıklı Lezzetler: Karnabahar Köftesi Tarifi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Özge AYKIR
Malzemeler:
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 su bardağı blendırdan geçirilmiş yulaf ezmesi
  • 1/2 su bardağı buğday ruşeymi
  • 2 adet yumurta
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • Tuz, Karabiber
 
Yapılışı:
 
Bütün malzemeler blenderdan geçirilir ve köfte haline getirilir. Yağlı kağıdın üzerinde, 180 derecede 30-35 dakika tutulması yeterlidir. . Afiyette ve hafif kalın. 


Sağlıklı Lezzetler: ŞEKERSİZ BALKABAĞI TATLISI Tarifi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Özge AYKIR
  • 1 kg balkabağı (8 kişilik tarif için)
  • 100 ml agave şurubu
  • 150 gr ceviz
  • 1 çubuk tarçın 
  • 4 adet karanfil
  • 2 litre su.
Balkabağı eşit şekilde 8 parçaya bölünür. Borcamın içine yerleştirildikten sonra önce çubuk tarcın, sonra karanfiller serpiştirilir. Daha sonra da agave şurubu gezdirilir. Üzerine 2 litre kadar su ilave edilir ve folyo ile kapatılır. 150 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir. Servis edilirken üzerine ufalanmış cevizler serpiştirilir. Afiyette ve hafif kalın. 


Tıbbi Birimler

Sitede yayınlanan uzman görüşleri, makaleler ve diğer her türlü içerik yazarın kendi görüşleridir. Burada verilen bilgiler ve yapılan hasta sohbetleri profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis ve tedavi yerine geçmez. Bu sitede okuduğunuz bir bilgiden dolayı doktorunuzdan veya diğer sağlık profesyonellerinden tıbbi yardım almayı ihmal etmeyin ve geciktirmeyin. Eğer acil bir sağlık sorununuz olduğunu düşünüyorsanız bir sağlık kuruluşuna başvurun.